Ikona kalendarza 31.03.2022

Michał Chyczewski wiceprezesem Zarządu LINK4

Michał Chyczewski objął stanowisko wiceprezesa Zarządu LINK4

Jest odpowiedzialny za obszar dystrybucji w kanale sprzedaży direct oraz agencyjnej, a także za obszar obsługi posprzedażowej klientów. Przez ostatnie cztery lata Michał pełnił funkcję wiceprezesa zarządu w sieci handlu detalicznego Komfort, gdzie odpowiadał za transformację cyfrową, sprzedaż i marketing. W Komforcie Michał wdrożył i rozwinął zaawansowane technologicznie omnikanałowe procesy sprzedażowe i obsługowe z istotną rolą kanału telefonicznego. Michał przez większość swojej dotychczasowej kariery pracował w sektorze finansowym. Pełnił obowiązki prezesa Alior Banku, gdzie miedzy innymi wdrożył proces zarządzania innowacjami oraz inkubator RBL. Był również dyrektorem zarządzającym w Banku Gospodarstwa Krajowego, wiceprezesem Kredobanku oraz członkiem zarządu w MCI Capital TFI S.A. Odpowiadał za nadzór nad instytucjami finansowymi w Ministerstwie Skarbu Państwa na stanowisku podsekretarza stanu. Swoją karierę rozpoczął ponad 20 lat temu jako konsultant w firmie doradczej Andersen, gdzie zajmował się wdrożeniami systemów CRM.

Michał ukończył Szkołę Główną Handlową na kierunku Metody Ilościowe oraz Systemy Informacyjne. Był stypendystą na Uniwersytecie w Antwerpii. Uzyskał tytuł MBA na Uniwersytecie St. Gallen w Szwajcarii, ukończył program z zakresu fuzji i przejęć na Harvard Business School oraz program z zakresu strategii biznesowych opartych o technologię blockchain na Oxford Saïd Business School. Biegle włada językiem angielskim oraz niemieckim w stopniu zaawansowanym.

W wolnym czasie Michał uprawia sport oraz interesuje się historią. Jest członkiem Rady Programowej Europejskiego Kongresu Finansowego.